fredag 7. november 2008

I flyet på høyde med fjellene

I det siste har jeg vært veldig treg med å skrive blogginnlegg, så i dag skal jeg forsøke å få skrevet et par blogginnlegg om alt som har skjedd i det siste. Det skal sies at jeg har vært bortreist i over en uke oppe i fjellet der jeg verken har hatt internett eller mobildekning, og derfor har dette også bidratt til at det har blitt litt lite blogginnlegg i det siste.

Forrige mandag dro vi på fly til Pokhara dette skulle vise seg å bli en flyopplevelse uten om det vanlig, da de har gjort sine egne vrier på hvordan det å fly egentlig skal foregå.
Vi dro til flyplassen slik vi var der litt over en time på forhånd, da vi hadde fått beskjed om det kunne være lange køer, om vi var heldige eller ikke, det vet jeg ikke, men det var i alle fall ingen køer, men alt gikk i grunnen veldig kjapt. Inne på flyplassen måtte vi som på hvilken som helst flyplass sjekke inn, denne prosessen var ganske lik, men litt annerledes, vi måtte betale flyskatten på flyplassen og de veide bagasjen vår på en manuell vekt. Vi valgte å reise med buddha-airlines, og hadde fått store advarsel mot å reise med Yeti og Royal Nepal Airlines. Yeti, pågrunn av dem var med i en ulykke for noen uker siden der alle i flyet døde, men selv om det var advarsel om dette og de fleste blir paranoide når noe slik skjer, var det mange som hadde valgt å reise med Yeti. Royal Nepal airlines har et rykte på seg at man må ”recomfirm” om og om igjen på flyet, og dette stemmer det vet jeg ikke, men det var mange som valgte å reise med dem også, selv om vår engelske venn, Jason, som vi møtte senere på turen opplevde at han måtte reise på en helt annen dato enn planlagt pga det var gjort en feil.


Etter å ha levert fra oss bagasjen ble vi sittende å vente på å få gå om bord i flyet som på en hvilken som helst flyplass, men her var det bare en gate og når et fly skulle gå ble det ropt ut ved gaten, ikke over høyttaler, men med stemme, vedkommende roper ikke spesielt høyt, noe som fører til at de fleste står relativt nært gaten slik at de kan få med seg hvilket fly som er på vei til å bli ”boardet”. Etter en stund ble vårt fly ropt opp og vi gikk inn i bussen som skulle kjøre oss til flyet, det rare med denne bussturen, var at bussen måtte dyttes i gang og når motoren endelig startet, ble bagasje vognen hengt på bussen og ble med bortover til flyet. Etter en kjapp busstur bort til flyet, gikk vi ut av bussen for å entre flyet, på vei inn i flyet oppdaget vi at de vasket et av flyene. Noe som jeg vil tro også er helt normalt i Norge, men det spesielle var at de vasket det manuelt, med kluter, vaskekoster, vann og såpe.




Når vi kom inn i flyet hadde de den kjappeste sikkerhetsgjennomgangen jeg har vært med på, men de gikk gjennom det viktigste skal sies og vi fikk beskjed om at vi kunne lese mer i brosjyren hvis vi lurte på noe, men selv om jeg satt ved nødutgangen måtte jeg ikke putte sakene mine opp i hyllen over som er vanlig ellers i verden. Turen opp med flyet gikk greit, og etter noen tusen meter, når vi hadde passert skyene åpnet en annen verden seg, en fantastisk verden der man flyr på høyde med fjellene. Det var helt fantastisk og faktisk fly på samme høyde som fjellene, og ikke langt over, flyene vi fløy på siden av har en høyde på mellom 6000-8000 meter, og til tider var enkelte av fjellene over oss. De virket nesten uvirkelig og så til tider ut som noen hadde malt dem på vinduene på flyet, som et bilde.




Vel nede på jorden igjen, gikk vi inn for å hente bagasjen vår. Dette var også en ny opplevelse, da bagasje båndet var en benk, de trillet bagasjen i en tralle etter seg til stedet vi skulle få bagasjen, og så bar de bagasjen de gjenværende meterne opp på bagasjebenken. Her er det lite snakk om begrensing på hvor mye en person skal bære og hvor langt.






Etter å ha mottatt bagasjen dro vi ut døren og ble hentet av hotellet vi bodd hos! Blogginnlegg om Pokhara kommer senere!

Ingen kommentarer: