lørdag 18. april 2009

Første stopp India

Etter litt for lang tid får jeg endelig blogget, mangel på internett er dessverre en ganske stor faktor og ting tar tid i Nepal, noe de som besøkte meg fikk oppleve.

Første stopp i påskeferien ble Delhi, etter en del timers venting på flyplassen i Delhi fikk alle endelig gå ut av flyet og gjensynsgleden var stor på Indira Gandhi International Airport. Hotellet var booket på forhånd og henting var bestilt, men ting blir ikke alltid som planlagt i Østen. Hotellet trodde vi bare var 4 stykk, og vi måtte dermed sendes til hotellet i to drosjer som ikke tilhørte hotellet. Dette visste seg å bli et problem for da de hadde sluppet oss av på et hotell og vi kommet inn i resepsjonen, påstå dem at de ikke hadde bestillingen vår. Panikken grep oss noen sekunder, før det visste seg at vi var blitt sendt til galt hotell… Hotellet vi var på var svært medgjørelig og hjalp oss å bestille taxi, selv om de skulle ha blodpris da de mente hotellet lå svært langt unna. Etter noen minutter hentet drosjen oss og kjørte oss til hotellet, vi merket etter hvert at vi kjørte i ring og skjønte ikke hvorfor han gjorde dette før noen dager senere, da jeg og Daniel tok oss en spaser rundt i området rundt hotellet. Hotellet vi hadde blitt sendt til, lå kanskje 1-2 minutter gåavstand til hotellet vi skulle bo på.

For de andre ble dette første møtet med Østen, for meg var det nesten som å komme til Europa igjen. Sammenlignet med Nepal, har India et noenlunde system på ting og ting er i noen grad mer moderne. Det var samtidig fascinerende å se hva som gjorde dem fasinerte, ting som nå er blitt helt hverdaglige for meg og som jeg ikke stusser over engang.

Vi fikk i løpet av våre dager i India, dratt til Agra for å se Taj Mahal og dratt på sightseeing i Delhi. I Delhi besøkte vi flere steder enn hva bildene viser, blant annet Lotustempelet, India Gate og regjeringsbygningene. Turen til India var spennende, men veldig intens og jeg tror vi alle var enige om at det var godt å komme til Nepal:)

Førsteklasse, med toget på vei til Taj Mahal, Agra

Fra Besøk fra Norge


Mamma og pappa foran Taj Mahal, i følge mamma; den berømte benken Charles og Diana satt på før de skilte seg
Fra Besøk fra Norge



I India er det svært populært å ta bilde av hvitemennesker. Dette synes pappa var svært fasinerende og ville selv ta bilder av noen indere.
Fra Besøk fra Norge


"Tuk-Tuk"
Fra Besøk fra Norge


Flere ekstremsporter ble prøvd ut. Denne gang, krysning av jernbanen i bekmørket
Fra Besøk fra Norge


Foran fortet i Delhi. Noen forskremte unger blir plassert foran Daniel og meg, mens foreldrene fort tar bilde, før barne springer redde fra oss
Fra Besøk fra Norge


For å entre den største moskeen i India måtte jentene kle på seg kjole og guttene skjørt
Fra Besøk fra Norge


Slangetemmeren synger fram slangen

Fra Besøk fra Norge


"Ikke fullt før noen faller av?"
Fra Besøk fra Norge

Ingen kommentarer: